
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
15 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
1 łyżka
3 dekagramy
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż.

Krok 2
Dodaj do wywaru i gotuj chwilę.

Krok 3
Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy.

Krok 4
Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy.

Krok 5
Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z papryki i parówek
Które dziecko nie przechodzi „fazy” jedzenia parówek? Dorośli także często po nie sięgają! Jak jednak wykorzystać je nieco w inny sposób niż do tej pory? Dodając je do pysznego „pierwszego dania”! Próbowałeś już zupy z parówek?
Dla kogo?
Zupa parówkowa jest idealna dla małych niejadków, ale także ich rodziców, którzy chcieliby ugotować jedno, pożywne danie dla całej rodziny!
Na jaką okazję?
Rozgrzewająca, paprykowa zupa z parówkami aż prosi się o to, aby zaserwować ją na weekendowy obiad! Po wspólnym, późnojesiennym lub zimowym spacerze sprawdzi się znakomicie.
Czy wiesz, że?
Zawsze staraj się wybierać parówki z największą zawartością mięsa. Zwracaj uwagę na skład produktów!
Dla urozmaicenia:
Zupę parówkową możesz podawać z delikatną, białą bułką lub grzankami z ciemnego chleba.