Zupa z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

10 plastrów

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

1 litr

2 opakowania

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule czosnkowe pokrój w plastry, a czuszkę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Plasterki boczku przekrój na połowy i podsmaż na oleju, dodaj cebule, czosnek i czuszkę. Duś 5 minut.

Krok 3

Pomidory zmiksuj i wlej do warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy, duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 4

Wlej bulion, przypraw pieprzem, cukrem i solą. Gotuj 5 minut.

Krok 5

Listki bazylii porwij i dodaj do zupy. Rozlej do talerzy, posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos serowy do makaronu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej