
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.25 sztuki
100 gramów
zacierki:
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz w piekarniku w temp. 180*C przez 10 min. Następnie przełóż na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pokrój w paseczki.

Krok 2
Ziemniaki oraz warzywa korzenne obierz i pokrój w kostkę. Zalej wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj do miękkości.

Krok 3
Jajko wbij do miseczki, dodaj mąkę, wodę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Z tak przygotowanego ciasta uformuj dłońmi zacierki.

Krok 5
Gotowe zacierki wrzuć do zupy i gotuj jeszcze 5 min. Następnie dodaj boczek i podawaj.


Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do zup będzie koperek lub natka pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej