Przyprawa do pikantnego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przyprawa do pikantnego kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr połącz z olejem, posmaruj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 1

Krok 2

Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 2

Krok 3

1. Drobno pokrojone cebule i pieczarki podsmaż na maśle(Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa) i wystudź.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 3

Krok 4

Ciasto lekko rozwałkuj i rozłóż na nim pieczarki z cebulą, na tym ułóż mięso.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 4

Krok 5

Posmaruj je pasztetem i zawiń w ciasto.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 5

Krok 6

Zlep brzegi, a wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st, na 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 180 st. i piecz ½ godziny.

Przyprawa do pikantnego kurczaka - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pesto spaghetti
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej