
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 kilograma
30 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr połącz z olejem, posmaruj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3
1. Drobno pokrojone cebule i pieczarki podsmaż na maśle(Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa) i wystudź.

Krok 4
Ciasto lekko rozwałkuj i rozłóż na nim pieczarki z cebulą, na tym ułóż mięso.

Krok 5
Posmaruj je pasztetem i zawiń w ciasto.

Krok 6
Zlep brzegi, a wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st, na 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 180 st. i piecz ½ godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej