
Składniki
1 szczypta
2 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 stopni.
Krok 2
Migdały sparz we wrzątku, obierz i drobno posiekaj.
Krok 3
Białka ubij dodając szczyptę soli. Miksuj do czasu, gdy białka utworzą sztywną masę.
Krok 4
Pianę ostrożnie wymieszaj z migdałami.
Krok 5
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż porcje masy.
Krok 6
Wstaw blachę do piekarnika i piecz około 20 minut, do czasu, gdy ciasteczka zrobią się złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej