Schab z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

30 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 pęczki

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij i rozbij tłuczkiem na duży płat. Czosnek zmiażdż. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki, natkę posiekaj. Pieczarki wymieszaj z natką i podduś na maśle. Przypraw.

Krok 3

15 dag migdałów posiekaj, ser pokrój w plastry. Na mięsie ułóż podsmażone pieczarki i natkę, plastry sera i posiekane migdały. Całość zwiń i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Obsmaż na oleju ze wszystkich stron, włóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 5

Pozostałe migdały pokrój i upraż na patelni bez tłuszczu. Posyp nimi roladę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej