
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przygotować do marynowania - tzn. umyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 2
Wymieszać 4 łyżki oleju z roztartą Bulionetką , szczyptą pieprzu , rozkruszoną mini kostką Czosnek i miodem ( 1 łyżeczka ) . Natrzeć mięso i zostawić na godzinę w lodówce
Krok 3
Włożyć do foliowego rękawa do pieczenia .Piec w piekarniku nagrzanym do 200 * C przez 1 godzinę .
Krok 4
W czasie kiedy mięso się piecze namoczyć żurawinę w 1/3 szklanki gorącej wody .
Krok 5
Por pokroić w plasterki . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju , wsypać por i zeszklić .
Krok 6
Dodać żurawinę z wodą w której sie moczyła , musztardę i miód . Dusić mieszając . Doprawić do smaku Delikatem i grubo zmielonym kolorowym pieprzem .
Krok 7
Upieczone mięso kroić w plastry . Obkładać chetneyem żurawinowym .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































