
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i odfiletuj.
Krok 2
Gˆotuj wraz z pˆłetwami zalej wodą, dodaj obraną i pokrojoną w kostką wˆłoszczyznę oraz posiekaną, podsmażoną cebulę.
Krok 3
Gotuj do miękko˜ci. Kawałˆki ryby osącz i wyrzuć.
Krok 4
Warzywa zmiksuj razem z zupą.
Krok 5
Filety pokrój w paski i gotuj w wywarze przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej