Arabskie kiuftety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arabskie kiuftety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.

Krok 2

Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.

Krok 3

Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 4

Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej