
Składniki
null
null
2 łyżki
4 sztuki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło ogrzej do temperatury pokojowej i dopraw do smaku.
Krok 2
Kukurydzę umyj, osusz i wysmaruj masłem.
Krok 3
Zawiń każdą kolbę w liście sałaty i zwiąż kuchenną nicią, dodatkowo owiń w folię aluminiową i piecz przez ok. 60 minut na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej