
Składniki
1 sztuka
500 gramów
null
null
null
1 sztuka
1 łyżka
6 szklanek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.
Krok 2
Cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pomidory i zasmaż z mąką.
Krok 3
Rozprowadź gorącym bulionem Knorr i gotuj przez 30 minut. Przestudź, zmiksuj.
Krok 4
Żółtko roztrzep z łyżką wody i wymieszaj z zupą. Podgrzej. Dopraw do smaku.
Krok 5
Chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki, podawaj razem z aromatyczną pomidorówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej