Ateńskie ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ateńskie ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.

Krok 2

Cukier skarmelizuj, wymieszaj z orzechami i sezamem. Farsz nakładaj i zawijaj w sakiewki.

Krok 3

Piecz 8 minut w 240 stopniach. Podawaj gorące.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej