Bakłażan zapiekany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan zapiekany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

400 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone w plastry bakłażany posyp solą i pieprzem; po 30 minutach wytrzyj do sucha.

Krok 2

Posmaruj oliwą, układaj w naczyniu przekładając serem.

Krok 3

Obficie skrop oliwą i piecz 20 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan zapiekany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem i jajkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej