Bananowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe szaszłyki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 opakowania

150 gramów

3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę wołową umyj i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w plasterki. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Podobnie cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Korniszony i banany pokrój w plasterki.

Krok 3

Każdy szaszłyk oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabij produkty w dowolnej kolejności i lekko pokrop olejem.

Krok 5

Szaszłyki ułóż w rondlu i piecz w piekarniku aż mięso zmięknie od czasu do czasu kropiąc olejem. Szaszłyki możesz też usmażyć na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej