Barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ukraiński

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę opłucz, zalej zimną wodą i pozostaw na noc. Rano odlej wodę, dolej 2,5 szkl zimnej wody i gotuj przez godzinę. Odcedź.

Krok 2

Buraki umyj, obierz i zetrzyj. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Do garnka z wrzącą wodą włóż ziemniaki, fasolę, cebulę i czosnek.

Krok 3

Zagotuj, gotuj kilka minut i dodaj starte buraki, koncentrat pomidorowy i bulionetkę warzywną. Znów zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa cebulowa Buni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej