Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem

Autor: Duusiak

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.

Krok 2

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.

Krok 3

Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos Wielkopolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej