Bigos z kapusty włoskiej z cukinią,pomidorkami i kurczakiem
łatwe
59 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić na paski. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 50 ml), gotować na małym ogniu. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na kilka minut, aby zmiękła. Pomidorki naciąć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Dodać do kapusty. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do kapusty.
Krok 2
Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do garnka.
Krok 3
Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju po kurczaka. Dodać cukinię i chwilę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka z kapustą. Koperek posiekać i wrzucić do bigosu. Wszystko dusić około 30 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej