Bigos z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.

Krok 2

Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.

Krok 4

Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej