
Składniki
3 sztuki
4 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
1 kilogram
3 sztuki
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.
Krok 2
Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.
Krok 3
W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.
Krok 4
Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.
Krok 5
Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.
Krok 6
Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.
Krok 7
Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej