Bigos z włoskiej kapusty - przepis z kiełbasą: szybki | Przepisy.pl pixel

Szybki bigos z włoskiej kapusty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
33 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 kilogram

3 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacząć od namoczenia grzybków w małej ilości wody . Mięsa natrzeć przyprawą do mięs, piersi kurczaka przyprawą do drobiu i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć go.

Krok 2

Piec mięso w piekarniku 1 godzinę. Wyjąć. Zlać wytopiony tłuszczyk, mięso pokroić drobno.

Krok 3

W czasie gdy mięso się piecze ugotować grzyby. Odcedzić zachowując wywar.

Krok 4

Grzyby pokroić w paseczki. Usmażyć też na 3 łyżkach oleju drobno pokrojone cebulę oraz pokroić kiełbasy w kostkę.

Krok 5

Kapustę pokroić w paski, zalać wodą i gotować 45 minut. Odcedzić zachowując 1 szklankę wywaru.

Krok 6

Do odcedzonej kapusty dodać pokrojone mięso, grzyby, cebulę. Wlać resztę oleju, włożyć bulionetkę. Dusić godzinę.

Krok 7

Doprawić koncentratem pomidorowym, rozkruszoną Przyprawą w Mini kostkach Smażona cebula, Delikatem w płynie i szczyptą cukru i pieprzu mielonego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki  bigos z włoskiej kapusty    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej