Bitki wołowe ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki wołowe ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

5 sztuk

2 listków

2 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

2 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną wołowinę lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, rozgniecionym zielem angielskim.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 1

Krok 2

Po 15 minutach obtocz w mące i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem Knorr. Dodaj liście laurowe.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pokruszone kromki chleba i pokrojone śliwki. Danie duś przez 50 minut na małym ogniu.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej