
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę umyj i oczyść z niejadalnych części.
Krok 2
Włóż do gorącej wody z dodatkiem cukru i ugotuj do miękkości. Po gotowaniu odsącz.
Krok 3
Możesz posypać zarumienioną na suchej patelni bułką tartą i dodaj surowe masło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej