
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i odsącz.
Krok 2
Marchew obierz i pokrój w plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i, wraz z selerem, pokrój miąższ w paski. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę oczyść, również pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej margarynie.
Krok 4
Dodaj rozdrobnione warzywa, groszek oraz tymianek, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli. Całość duś przez ok. 10 minut.
Krok 5
Ryż wymieszaj Sosem Spaghetti Toscana Knorr, dodaj do gorących warzyw. Całość podgrzewaj kilka minut, nieustannie mieszając. Przed podaniem udekoruj potrawę bazylią lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej