
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew umyj, oczyść, pokrój w kostkę i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj odrobinę masła i cukier. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Oprósz mąką i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej