
Składniki
9 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w ćwiartki, usuń pestki, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę i dodaj do pomidorów razem z rozkruszoną mini kostką Knorr. Wymieszaj i odstaw na 15 minut, aby składniki się przegryzły.
Krok 3
W tym czasie przygotuj grzanki. Można to zrobić w tosterze lub w piekarniku.
Krok 4
Gdy będą gotowe, skrop je oliwą, nałóż pomidory i posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bruschetta z pomidorami
Bruschetta z pomidorami to jedna z najsłynniejszych grzanek na świecie. Pochodzi z Włoch, ale zdobyła wielką popularność także w innych krajach. Można spotkać ją w menu wielu włoskich restauracji, gdzie serwowana jest w formie przystawki lub przekąski. Szybka w przygotowaniu, smaczna i prosta, jak wiele dań kuchni włoskiej – będzie stanowić świetne urozmaicenie codziennych śniadań albo kolacji, zwłaszcza w lecie. Zacznij od wyboru odpowiedniego pieczywa. Sprawdzi się pszenny chleb, bułka, bagietka lub włoska ciabatta. Wybrane pieczywo pokrój na niewielkie kromki, a następnie opiecz. Na koniec przygotuj pomidory. Pokrój je w niedużą kostkę, a żeby wzbogacić ich smak, świeże połącz z suszonymi. Dodaj do nich też cebulę i przyprawy, wymieszaj i odłóż na chwilę. Nakładaj pomidory na gorące kromki pieczywa, a tuż przed podaniem posyp je świeżą bazylią – klasycznym dodatkiem do pomidorowych dań. Jeśli chcesz nieco wzbogacić składniki bruschetty, dołącz również kapary albo pokrojone czarne oliwki. To naprawdę pyszne połączenie!