Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina
łatwe
92 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj musztardę z czosnkiem i oliwą. Dodaj sól oraz posiekany rozmaryn i pieprz młotkowany.
Krok 2
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Krok 3
Po tym czasie wstaw mięso do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20-25 minut.
Krok 4
Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę – dodaj kilka igiełek rozmarynu. Dodaj koncentrat i wymieszaj, smaż przez chwilę.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody i winem. Całość wlej do rondelka z pozostałymi składnikami i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Upieczone mięso podawaj z winnym sosem oraz pieczonymi ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej