Burrito z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3

Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Krok 5

Gotowe Burrito podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole w miseczce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej