Bakłażany faszerowane ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany faszerowane ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 sztuka

null

100 gramów

2 sztuki

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany wydrąż, a następnie wstaw do średnio rozgrzanego pieca.

Krok 2

Boczek i czosnek podsmaż.

Krok 3

Ugotuj ryż. Następnie wymieszaj go z boczkiem i drobno posiekanym i podsmażonym już czosnkiem.

Krok 4

Dodaj wszystkie zioła, sól, pieprz i jajko. Podsmaż także miąższ, a następnie dodaj go do ugotowanego ryżu.

Krok 5

Nadziej nim bakłażany, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany faszerowane ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej