
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
700 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj mieszaninę z oliwy, soku z cytryny i kaparów.
Krok 2
Na głębokim talerzu ułóż łososia, a następnie zalej go sosem.
Krok 3
Udekoruj kuleczkami czerwonego pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej