Carpaccio do wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carpaccio do wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

700 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj mieszaninę z oliwy, soku z cytryny i kaparów.

Krok 2

Na głębokim talerzu ułóż łososia, a następnie zalej go sosem.

Krok 3

Udekoruj kuleczkami czerwonego pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carpaccio do wędzonego łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulki serowe w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej