
Składniki
0.5 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
null
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Krok 2
Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Krok 3
Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4
Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej