Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone paprykę umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu, gdy zbrązowieją, a skórka popęka. Wyjmij, ostudź i obierz.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę, paprykę jalapeno również pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Awokado obierz cienko, rozetnij i wyjmij pestki. Rozgnieć miąższ owocu na papkę i dodaj do pokrojonych warzyw.

Krok 4

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Przygotowanym guacamole nadziej połówki papryk i ułóż na półmisku. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej