
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni z przykrywką rozgrzej olej i zeszklij cebulę, dodaj pokrojony czosnek, chili, mieszając smaż minutę.
Krok 2
Stopniowo dodawaj zmieloną wołowinę, mieszając zrumieniaj z każdej strony. Teraz dodaj sos spaghetti toscana Knorr.
Krok 3
Gotuj pod przykryciem ok. 15 min. Dodaj pokrojoną paprykę i suszone pomidory, gotuj aż papryka będzie miękka.
Krok 4
Na koniec dodaj fasolę, podawaj na gorąco z ryżem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chili con carne z suszonymi pomidorami
Chili con carne to danie typowo amerykańskie. Główne składniki tej potrawy to mielone mięso wołowe, papryka, pomidory oraz czerwona fasola. Ważnym dodatkiem jest także papryczka chili – to ona nadaje potrawie ostrości. Niektóre przepisy zalecają dodatek gorzkiej czekolady albo kakao. W połączeniu z ostrą papryką tworzy on bardzo ciekawy efekt. Mięso podsmaż na tłuszczu z dodatkiem cebuli, czosnku i papryczki, najpierw na mocnym ogniu, a następnie zmniejsz go. Dodaj sos, pokrojone warzywa i duś całość do momentu, aż papryka i suszone pomidory zmiękną. Na koniec wsyp czerwoną fasolę. Chili con carne dobrze komponuje się także z kukurydzą. Serwuj je na różne sposoby i znajdź taki, który będzie Ci odpowiadał najbardziej. Każdą porcję posyp żółtym serem, dodaj łyżkę kwaśnej śmietany, podaj samodzielnie lub z chlebem. Chili dobrze pasuje także jako dodatek do białego ryżu, tortilli – w formie burrito – oraz nachosów. Koniecznie sprawdź ten przepis i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego!