Szybkie chili con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie chili con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Fasolę odcedź i przepłucz. Kolendrę pokrój drobno.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 350 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolę, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut.

Krok 4

Po tym czasie mięso przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż nachosy.

Krok 5

Całość posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie chili con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej