
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
700 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.

Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.

Krok 3
Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.

Krok 5
Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińska potrawka
Chińska potrawka to znakomity wybór, kiedy masz ochotę na coś nietypowego. Danie jest nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa z kurczaka, pieczarek, groszku, przypraw oraz kiełków bambusa. Zacznij od podsmażenia czosnku, imbiru oraz mięsa. Gdy wszystkie produkty zrobią się rumiane, dodaj do nich pokrojone pieczarki. Następnie zalej całość sosem przyrządzonym na bazie mieszanki przypraw i bulionu. Intensywny orientalny smak uzyskasz, dodając pod koniec duszenia sos sojowy oraz przyprawy, np. trawę cytrynową i świeżo zmielony pieprz. Gotowe danie podawaj posypane kiełkami bambusa, razem z ugotowanym na sypko ryżem. Przepis możesz w dowolny sposób zmodyfikować, np. zastępując kurczaka wieprzowiną lub dodając do potrawy ulubione warzywa. Odkryj smaki orientalnej kuchni dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyśmienitą chińską potrawkę.