
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango wyjmij z puszki, a zalewę pozostaw. Pędy bambusa pokrój w paski.
Krok 2
Paprykę pokrój w kosteczkę, a pora na krążki. Mango rozdrobnij. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z olejem, 4 łyżkami zalewy z mango i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Dodaj sos do sałatki i wymieszaj. Podawaj posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej