Chińska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango wyjmij z puszki, a zalewę pozostaw. Pędy bambusa pokrój w paski.

Krok 2

Paprykę pokrój w kosteczkę, a pora na krążki. Mango rozdrobnij. Wszystkie składniki przełóż do miski.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z olejem, 4 łyżkami zalewy z mango i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Dodaj sos do sałatki i wymieszaj. Podawaj posypane kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej