
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokrój na cieniutkie płatki. Rozmąć jajka i dodaj do nich czosnek.

Krok 2
Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Na patelni rozgrzej oliwę. Pokrój chleb na kromki. Obtocz kawałki chleba z dwóch stron w masie jajecznej.

Krok 3
Chleb w jajku zrumień z obu stron. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Możesz przygotować chleb w jajku, wykorzystując produkty z przepisu na Chleb. Gotowanie ZERO WASTE jest w modzie!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chleb w jajku
Jeśli lubisz grzanki francuskie, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jajochlebki z czosnkiem. Jak zrobić chleb w jajku? To zanurzone w roztrzepanym jajku i przyprawach kromki chleba, usmażone na złocisty kolor, z dodatkiem cienkich plasterków czosnku. Sprawdź nasz przepis na chleb w jajku z przyprawami. Cudownie pachnie i wspaniale chrupie. Przekonasz się, że nieskomplikowane receptury to jest to! Aby przygotować pyszne jajochlebki, użyj odpowiednio dobranej przyprawy, która doda im wyjątkowego smaku i aromatu.
Dla kogo?
Wielu dorosłych smakoszy wspomina chleb w jajku jako przepis z dzieciństwa. Przygotuj tę potrawę, jeśli też masz ochotę przywołać wspomnienia domowej kuchni i prostych smaków, które potrafiły oczarować domowników w każdym wieku. Chleb w jajku to prosta i niezwykle smaczna przekąska. Jak zrobić chleb w jajku? Przepis jest banalnie prosty, a składniki na pewno znajdą się w twojej kuchni!
Na jaką okazję?
Chleb smażony w jajku możesz serwować jako dodatek do wszelkich zup kremów albo sałatek. Jego wielką zaletą jest szybkość przygotowania – podaj chleb na jajku podczas przyjęcia, kiedy skończą się ciepłe przekąski albo po prostu wtedy, kiedy brak będzie czasu na przygotowanie bardziej pracochłonnej potrawy. Niech przepis na chleb w jajku z dodatkami będzie twoją tajną bronią, gdy braknie pomysłu na smaczny posiłek!
Czy wiesz, że?
Do przygotowania przepisu chleba opiekanego w jajku dobrze będzie się nadawać lekko czerstwe pieczywo, które zmięknie pod wpływem jajecznej masy. Użyj chleba albo pokrojonych na kromki bułek. Chleb w jajku smaż na niezbyt mocnym ogniu.
Dla urozmaicenia:
Chleb smażony jajeczno-czosnkowy możesz serwować bez żadnych dodatków albo z różnorodnymi sosami. Doskonałym wyborem będzie pikantna pomidorowa salsa. Do chleba z jajkiem pasuje także wędlina, np. pieczony boczek, szynka czy podsmażone kawałki ostrej kiełbasy chorizo. Wypróbuj chleb smażony w jajku ze swoimi ulubionymi dodatkami i eksperymentuj z przepisem według uznania!
Wiesz już, jak zrobić chleb smażony w jajku? Aby przepis na jajochlebki wyszedł doskonale, pamiętaj o użyciu odpowiedniej przyprawy. Najlepiej sięgać po uniwersalne i sprawdzone rozwiązania!