Chłodnik z botwiny i ogórka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z botwinką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3 szklanki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

5 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.

Krok 3

Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej