
Składniki
null
1 łyżka
3 szklanki
4 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
1 sztuka
3 szklanki
5 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte sałatę i botwinę posiekaj i przełóż do dużej miski, dodaj posiekany koperek i szczypiorek , posól i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Dołóż pokrojony w kostkę ogórek i pokrojone plasterki rzodkiewki , wymieszaj.
Krok 3
Wlej jogurt oraz kefir, dopraw pieprzem, wstaw do lodówki na 1 godzinę, podawaj z jajkiem.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej