
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
400 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz buraki i pokrój je na ćwiartki
Krok 2
Rozpuść 1 kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1,5 l gotującej wody. Dodaj buraki i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez ok. 25 minut.
Krok 3
Zmiksuj całość z sokiem z cytryny i śmietaną. Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól (jeśli uznasz to za konieczne.
Krok 4
Podawaj tę zupę zimną - jako przystawkę. Do dekoracji posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej