
Składniki
2 opakowania
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej grilla lub piekarnik. Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher skrop oliwą z oliwek i usmaż je na grillu lub opiecz w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Pod koniec smażenia Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher podpiecz przekrojone bułki do burgerów. Pokrój pomidory w plastry.
Krok 3
Spód bułki posmaruj majonezem Hellmann's,. Na wierzchu bułki ułóż Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher, plastry pomidora, liście sałaty, całość przykryj górną bułkę do burgera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące roślinne burgery
Burgery już dawno przestały być kojarzone z przysmakiem dostępnym wyłącznie dla mięsożerców. Najbardziej oblegane burgerownie serwują coraz więcej bezmięsnych wariantów, dzięki którym każdy może cieszyć się smakiem tego popularnego dania. W naszej wersji tradycyjną wołowinę postanowiliśmy zastąpić chrupiącym kotletem, który z jednej strony do złudzenia przypomina soczystego kurczaka, a z drugiej jest produktem w pełni roślinnym. Brzmi intrygująco? Przygotuj wege burgera we własnej kuchni.
Dla kogo?
W sam raz dla osób, które lubią kuchenne eksperymenty, ale na co dzień nie mają na niezbyt wiele czasu. Zrobienie roślinnego burgera zajmuje tylko 25 minut – to zdecydowanie mniej niż zajmowałoby wyjście do restauracji!
Na jaką okazję?
Chrupiące roślinne burgery to świetny sposób na przełamanie monotonii w porze obiadu. Masz wrażenie, że ostatnio ciągle jesz to samo? Nie pozwól zbliżyć się nudzie smakowej do kuchni i jadalni! Burgery możesz również przygotować na ruszcie podczas spotkania ze znajomymi w ogrodzie lub na działce.
Czy wiesz, że?
Krótkie podpiekanie bułek do burgerów nadaje im przyjemnej chrupkości, jednak podniesienie walorów smakowych nie jest jedynym celem tego procesu. Dzięki niemu majonezowy sos nie zamieni pieczywa w rozmiękłą i mało apetyczną papkę.
Dla urozmaicenia:
W wersji podstawowej przepisu na chrupiące roślinne burgery w ramach warzywnych dodatków uwzględniliśmy pomidora i sałatę. Plastry ogórka konserwowego albo karmelizowana cebula też będą pasować znakomicie.