Sałatka Magic Mince przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Magic Mince

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 garść

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.

Krok 2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.

Krok 4

Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.

Krok 5

Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.

Krok 6

Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej