
Składniki
500 gramów
2 sztuki
ciasto:
500 mililitrów
sos do pizzy:
30 mililitrów
null
50 mililitrów
2 łyżki
1000 mililitrów
6 sztuk
20 gramów
1 łyżeczka
25 gramów
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
75 gramów
null
null
500 gramów
100 gramów
8 gramów
null
800 gramów
1 sztuka
null
6 sztuk
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz 2 cebule i drobno pokrój. Roztop 50 g masła na patelni, wrzuć cebule, podsmaż i odstaw, by ostygła.*
Krok 3
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą. Do ciasta dodaj podsmażoną cebulę, kminek, miękkie masło i mleko. Ciasto jeszcze zagnić i odstaw na 30 minut pod przykryciem, aby rosło.
Krok 2
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Po schłodzeniu obierz i utrzyj na grubej tarce.
Krok 4
Blachę wysmaruj margaryną i posyp tartą bułką. Masę drożdżową wyłóż na czysty i posypany mąką stół. Delikatnie rozwałkuj, ułóż na blaszce i nakłuj widelcem na całej powierzchni.
Krok 5
Obierz jabłka, usuń środek z nasionami i pokrój w drobną kostkę. 6 cebul obierz i drobno posiekaj. Kaszankę pokrój w kostkę. Kaszankę, cebulę, utarte ziemniaki, jabłka i przyprawy rozłóż równomiernie na cieście. Ciasto oprósz Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 6
Ser, żółtka, śmietanę i mąkę wymieszaj, dopraw solą i posmaruj nadzienie. Piecz około 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej