Czarne oliwki marynowane z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarne oliwki marynowane z chilli

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

5 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

8 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj papryczki chilli, wyciśnij czosnek i pokrój paprykę.

Krok 2

Dodaj posiekana dymkę, osiem łyżek oliwy, dwie łyżki soku z cytryny, łyżkę kminu, dwie łyżki czerwonego octu winnego i łyżkę sproszkowanego chilli.

Krok 3

Połącz marynatę z oliwkami i umieść w lodówce na dwa dni. Podawaj z grzankami.

Krok 4

Dodaj Marynatę Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarne oliwki marynowane z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej