
Składniki
100 gramów
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. Wypełniam zagłębienia foremek, lepiej grubiej niż zbyt cienko. :) Chowam do lodówki, by czekolada zastygła.
Krok 2
Miksuję truskawki i mieszam z przestudzoną żelatyną. Żelatynę rozpuściłam we wrzątku, ale dodaję przestudzoną. Napełniam galaretką foremki do 80% wysokości.
Krok 3
Po schłodzeniu galaretki, dopełniam całość czekoladą, równam. Chowam, by zastygło.
Krok 4
Ostrożnie wyjmuję czekoladki. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej