Danie z patelni z kurczakiem i pieczarkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
500 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój marchewki i pieczarki. Por dokładnie umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
Lekko dopraw piersi kurczaka solą i pieprzem, następnie pokrojone w kostkę mięso obtocz w skrobi kukurydzianej. Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek, aż uzyska złoty kolor. Następnie zdejmij z patelni i odłóż na talerz.
Krok 3
Zmniejsz ogień i na tej samej patelni podsmaż marchewkę i por, w połowie dodając pieczarki. Dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
W czasie gdy warzywa się gotują, przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Krok 5
Po podsmażeniu pieczarek włóż ponownie kawałki kurczaka do mieszanki i dodaj curry. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę go podsmaż.
Krok 6
Do gotowego dania dodaj kostkę bulionu z kurczaka Knorr, aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję i pogłębić smak potrawy. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem, udekorowanym ziołami lub dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej