Delikatna dorada w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna dorada w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj dokładnie i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Z soku wyciśniętego z cytryny, posiekanego tymianku i przypraw przygotuj marynatę, zalej rybę i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

W tym czasie obierz pomidory ze skórek, rozkrój w ósemki i podsmaż zna rozgrzanym tłuszczu. Duś przez kilka minut, dopraw posmaku.

Krok 4

Dzwonka obtocz w mące i na osobnej patelni smaż na złoty kolor.

Krok 5

Przełóż do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna dorada w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej