Delikatne flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaczki obgotuj przez kilka minut, odcedź, zalej czystą wodą i powtórz czynność. Ponownie zmień wodę i gotuj do miękkości.

Krok 2

W tym czasie obierz włoszczyznę i cebulę, przełóż do garnka razem z przyprawami, dodaj umytą pokrojoną w mniejsze kawałki wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, wołowinę wystudź i potnij w małą kostkę.

Krok 4

Flaki, jeżeli były w całości, również pokrój, tyle, że w paski. Wymieszaj mięso, zalej rosołem. Zagotuj.

Krok 5

Masło zasmaż razem z mąką i rozmieszaj zasmażkę z wywarem. Dopraw delikatne flaczki do smaku i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej