
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki i koper posiekaj.
Krok 2
Mięso zmiel z cebulą, dodaj otręby i zioła oraz jajko.
Krok 3
Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 4
Z masy formuj małe pulpeciki.
Krok 5
Zagotuj 0,5 litra wody i dodaj przecier, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 6
Włóż pulpety i duś 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























