Dietetyczne pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne pulpety

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 pęczek

500 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i koper posiekaj.

Krok 2

Mięso zmiel z cebulą, dodaj otręby i zioła oraz jajko.

Krok 3

Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Z masy formuj małe pulpeciki.

Krok 5

Zagotuj 0,5 litra wody i dodaj przecier, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 6

Włóż pulpety i duś 30 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne pulpety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej