Dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż filety, skrop sokiem limonki i posyp przyprawami.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj ze skórką limonki, natką pietruszki, szczypiorkiem, musztardą, imbirem, olejem i przyprawami. Posyp filety.

Krok 3

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej