Duszona cukinia w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cukinia w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj cukinię.

Krok 3

Do cukinii dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 4

Zdejmij z ognia, zalej śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem.

Krok 1

Cukinię pokrój w dużą kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej