Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.

Krok 2

Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej