
Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 litra
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 2
Gdy składniki zrobią się mocno rumiane, dodaj przyprawy i po chwili smażenia odcedzoną fasolkę.

Krok 3
Teraz dolej 0,5 l wody i dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4
Fasolkę dopraw Kostką do mięs pieczeniową Knorr, która podkreśli smak dania, duś powoli, aż potrawa zgęstnieje.

Krok 5
Gotowe danie przełóż do miski. Na wierzchu posyp posiekaną kolendrą i powbijaj nachos. Podawaj.


Dobra rada:
Dla wzbogacenia smaku możesz posypać fasolkę startym żółtym serem i podawać z gęstą kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po meksykańsku
Kuchnia meksykańska słynie z legendarnej wręcz ostrości dań. Meksykanie lubią zwłaszcza uliczne jedzenie, które można zjeść na świeżym powietrzu. Taco, quesadilla i chili con carne są najbardziej popularnymi meksykańskimi potrawami a czerwona fasola jest ich bardzo popularnym składnikiem. Ten przepis na fasolkę po meksykańsku jest bezmięsną wersją potrawy. Jej wyjątkowy smak opiera się na fasoli i aromatycznych przyprawach, a zwłaszcza na charakterystycznej dla tej kuchni kolendrze. Podczas duszenia fasoli z koncentratem pomidorowym, cebulą i czosnkiem danie gęstnieje, dzięki czemu zaczyna przypominać gulasz. Typowym dodatkiem do fasolki po meksykańsku są nachos, czyli rodzaj kukurydzianych chrupek – meksykański odpowiednik chipsów o trójkątnym kształcie. Danie dobrze jest podać posypane zieleniną oraz ozdobione łyżką śmietany. Udanego gotowania!