Fasolka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
551 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 litra

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj i podsmaż na patelni.

Fasolka po meksykańsku   - Krok 1

Krok 2

Gdy składniki zrobią się mocno rumiane, dodaj przyprawy i po chwili smażenia odcedzoną fasolkę.

Fasolka po meksykańsku   - Krok 2

Krok 3

Teraz dolej 0,5 l wody i dodaj koncentrat pomidorowy.

Fasolka po meksykańsku   - Krok 3

Krok 4

Fasolkę dopraw Kostką do mięs pieczeniową Knorr, która podkreśli smak dania, duś powoli, aż potrawa zgęstnieje.

Fasolka po meksykańsku   - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie przełóż do miski. Na wierzchu posyp posiekaną kolendrą i powbijaj nachos. Podawaj.

Fasolka po meksykańsku   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Dla wzbogacenia smaku możesz posypać fasolkę startym żółtym serem i podawać z gęstą kwaśną śmietaną.

44

Opinie o przepisie

  • Anna Wisniewska

    Anna Wisniewska , 30.09.2015

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dale me gusta

    dale me gusta , 20.06.2015

    Dobreeee to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.01.2015

    Bogda, prosimy o wysłanie nam wiadomości prywatnej na naszym profilu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Strumidło

    Janusz Strumidło , 11.01.2015

    i jak za darmo ha ha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kakietek

    Marek Kakietek , 11.01.2015

    Exacto. Jajajaja. Tal vez nueva cocina mejicana.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kowalski

    Janusz Kowalski , 11.01.2015

    Jeszcze jak ktoś ugotuje to bardzo smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 11.01.2015

    pikanteria

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Wenderlich

    Jacek Wenderlich , 11.01.2015

    Glodny jestem.hau

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kowalewska

    Monika Kowalewska , 10.01.2015

    Dodatkowo zajadając z tortilią z serem na ciepło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Hardybała

    Bogdan Hardybała , 10.01.2015

    A kto Wam to ugotuje .....!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak , 10.01.2015

    Polubie napewno. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek , 10.01.2015

    Alejandro Quiñones-Garcia. To jak ludzie z Bretonii...naszą fasolkę po bretońsku..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Endriu

    Andrzej Endriu , 10.01.2015

    Lepsze od naszego sztucznego mięska!!!!"zdrowsze".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Dwojacka

    Ewa Dwojacka , 10.01.2015

    Przecież Justynka fasoli nie lubisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jura Sakaszwilli

    Jura Sakaszwilli , 10.01.2015

    nieeeeeeeeeeeee ja tylko polską

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Jackowska-Kulesza

    Alina Jackowska-Kulesza , 10.01.2015

    Fajne, ale bez sztucznej bulionetki..z chemicznymi świństwami w składzie...do tego uzależniającymi.. Naprawdę tego nie wiecie???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Łęcka

    Maria Łęcka , 10.01.2015

    A ja lubię taką kuchnię z której upichcę smakołyki z produktów posiadanych w danej chwili. Smacznego. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Maj

    Halina Maj , 10.01.2015

    Uwielbiam kuchnie Meksykanska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Zagórski

    Sławomir Zagórski , 10.01.2015

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Boruta

    Wiesława Boruta , 10.01.2015

    Lubie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Fortkowski

    Andrzej Fortkowski , 10.01.2015

    JA LUBIE TO CO JEST POLSKIE NIE SZUKAM WRAŻEN KAZDY MA SWOJE ZACHCIANKI

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kakietek

    Marek Kakietek , 10.01.2015

    Me gusta la cocina de Mejico, pero no lo veo como mejicano de verdad...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romana Dryja

    Romana Dryja , 10.01.2015

    nie jestem na ŻO..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Kubaczka

    Małgorzata Kubaczka , 10.01.2015

    Maciek robiłaś to?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Rolbiecka

    Joanna Rolbiecka , 10.01.2015

    Lubimy mmm pycha. Dzisiaj serwujemy burrito tez troszkę pikantne. Ale polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 10.01.2015

    Myslę że chyba byłoby dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Dekinder

    Ewa Dekinder , 10.01.2015

    Kuchnia jest ciekawa na pewno coś bym wybrała dla siebie,ale zdecydowanie,czuję "MIĘTĘ" DO TEGO KRAJU

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Ditkowski

    Tomasz Ditkowski , 10.01.2015

    Meksykanska kuchnia jest zaraz po polskiej i chińskiej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Pręgowski

    Paweł Pręgowski , 10.01.2015

    Meksyk mam dzisiaj w główce

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Salawa

    Marcin Salawa , 10.01.2015

    NIE!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka po meksykańsku   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po meksykańsku  Fasolka po meksykańsku

Kuchnia meksykańska słynie z legendarnej wręcz ostrości dań. Meksykanie lubią zwłaszcza uliczne jedzenie, które można zjeść na świeżym powietrzu. Taco, quesadilla i chili con carne są najbardziej popularnymi meksykańskimi potrawami a czerwona fasola jest ich bardzo popularnym składnikiem. Ten przepis na fasolkę po meksykańsku jest bezmięsną wersją potrawy. Jej wyjątkowy smak opiera się na fasoli i aromatycznych przyprawach, a zwłaszcza na charakterystycznej dla tej kuchni kolendrze. Podczas duszenia fasoli z koncentratem pomidorowym, cebulą i czosnkiem danie gęstnieje, dzięki czemu zaczyna przypominać gulasz. Typowym dodatkiem do fasolki po meksykańsku są nachos, czyli rodzaj kukurydzianych chrupek – meksykański odpowiednik chipsów o trójkątnym kształcie. Danie dobrze jest podać posypane zieleniną oraz ozdobione łyżką śmietany. Udanego gotowania!