
Składniki
150 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .
Krok 2
Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .
Krok 3
Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając
Krok 4
Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej