Żeberka w przyprawie do żeberek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w przyprawie do żeberek

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka myjemy odsączamy z wody . Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie .

Krok 2

Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem .Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości .

Krok 3

Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości . Na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając

Krok 4

Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w przyprawie do żeberek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej